Media

De media in zijn algemeenheid
De Agenda Setting-theorie verklaart grotendeels waarom dit aan de hand is. De media in zijn algemeenheid heeft namelijk een flinke vinger in de pap. Volgens deze theorie gaat het er alleen niet om dat de media ons vertelt wát we moeten denken, maar waarover we moeten denken: welk onderwerp op de agenda staat. En dat wordt al zeker een eeuw lang gedaan. Je uiterlijk en gezondheid zijn namelijk rete belangrijk, volgens media dan: die geeft er een hoop aandacht aan.

Programma’s als Holland’s Next Top Model, Obese en Secrets Eaters: het gaat allemaal om je lichaam en grotendeels om je lichaam manipuleren om mooier te zijn. Daarnaast zie je dat vooral de traditionele media regelmatig “framing” toepast. Want zeg nou zelf: dunne, fitte mensen staan toch veel vaker in een magazine dan iemand die wat voller is? En heb jij ooit een model met maatje 42 Holland’s Next Top Model zien winnen? Of er überhaupt aan mee zien doen?

Al met al is het is vermakelijke tv, dus we kijken ernaar. En daarom denken we erover. En doordat we erover denken, raken we misschien wel een beetje onzeker. Over onszelf.

Onzekerheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *