Jim Carry omgekomen door snowboardongeluk

No Tabloids -Los Angeles, CA - 11/1/2014 - Press Conference for Dumb and Dumber To at the Four Seasons Los Angeles. -PICTURED: Jim Carrey -PHOTO by: Munawar Hosain/startraksphoto.com -MUv_151336 Editorial - Rights Managed Image - Please contact www.startraksphoto.com for licensing fee Startraks Photo New York, NY For licensing please call 212-414-9464 or email sales@startraksphoto.com

Foto door: Munawar Hosain/startraksphoto.com

De 53-jarige Amerikaanse acteur Jim Carrey is vanochtend omgekomen bij een snowboard ongeluk. Hij verbleef voor een wintersportvakantie in het Zermatt ski resort in Zermatt, waar het ongeluk vlakbij plaats vond. Carrey zou het controle over zijn snowboard zijn verloren en met flinke snelheid een boom hebben geraakt. Wat hem fataal is geworden.

“Dying is easy. Comedy is hard… I believe it was Shia LaBeouf who said that”

Hoe het precies komt dat Jim de controle is verloren, is nog onbekend. De reden daarvoor is ook heel logisch: dit bericht is namelijk grote onzin. Toch is het een bericht dat 2 jaar geleden rond deze tijd flink verspreid werd op het internet. En dat terwijl Jim nog springlevend is. Zijn vertegenwoordiger zei destijds nog “He joins the long list of celebrities who have been victimized by this hoax. He’s still alive and well, stop believing what you see on the Internet.”

Tragisch
En dat is precies de reden waarom ik je heb misleid met dit bericht. Er staat tragisch genoeg nog veel meer van dit soort onzin op het web waar we dagelijks in trappen. En het erge? Door de helft valt niet eens heen te prikken! Want hoe weet je tegenwoordig nog of iets echt is? Er gebeurt zoveel in de wereld: het is super aannemelijk dat ze zojuist uitgevonden hebben dat wiet kanker geneest. En daarbij is het ook wel iets dat we graag willen geloven.

Onprettig
Er zijn verschillende manieren waarop onze geest ons voor de gek houdt bij het lezen van deze artikelen. Dus zo gek is het nog niet eens dat mensen ze massaal geloven. Maar hoe onprettig is het constant iets te geloven, om het vervolgens op de hoax-wijzer tegen te komen? Ik vind het naar.

Daarom: hoe fijn zou het zijn als er een oplossing komt voor deze stroom aan non-informatie en hoaxes op het net? Ik heb de grote oplossing nog niet gevonden. Laten we er samen naar op zoek gaan!

Bronnen: http://knowyourmeme.com/memes/internet-death-hoaxes
http://jim.carrey.mediafetcher.com/news/top_stories/actor_skiing.php

3 Responses to “Jim Carry omgekomen door snowboardongeluk

 • Henry Ansems
  8 jaar ago

  Raar, dat als we wat op willen zoeken we simpelweg het Internet op gaan. Nog gekker is het, dat we klakkeloos geloven dat bijna alles wat er staat de waarheid is. Nee dan vroeger…. Toen stond de waarheid tenminste in 24 dikke in leer gebonden goud op snee delen van de encyclopedie. Alhoewel……… Ook toen geloofden we klakkeloos dat het waar was wat daar in stond. Gelukkig wisten we nog langer geleden dat de aarde plat was. Dat was tenminste echt waar!

  • Korreltje Zout
   8 jaar ago

   Goeie opmerking over die encyclopedie! God weet of alles dat daarin stond waar was, al moet ik toegeven dat ik er wel een beetje van uit ga dat de meeste info daarin gefilterd is door de redactie. Toch is het misschien wel waardevol daar ook kritisch naar te kijken, net zoals het nieuws. Ik heb het idee dat dat soort media ook steeds vaker het internet als bron gebruikt. Maar gek is het niet dat we zomaar alles geloven. Heb je dit artikel al gelezen? http://www.eenkorreltjezout.nl/menu/onzin/

   • Als je over onzin en het overnemen van informatie van het internet praat, er was toch pas geleden een experiment van dat er een verhaal over een jongetje en een luchtballon op het internet was gezet, en dat werd zelfs door grote nieuws stations het gewoon overgenomen? Echt vreemd dat ze dat zo klakkeloos overnamen, in plaats van het checken van de bron en de informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *