Alan Rickman (69) overleden aan kanker

Alan-Rickman-Wallpaper-free-download

Vandaag werd de wereld getroffen door behoorlijk schokkend nieuws: de dood van Alan Rickman. Hij zou na een korte strijd tegen kanker afgelopen donderdag al overleden zijn. Het enige is: geloof jij het…?

Ik geloofde het namelijk niet meteen, moet ik eerlijk toegeven. Niet alleen omdat ik het niet wílde geloven, – ik ben dol op Alan Rickman – maar ook omdat ik het niet vertrouwde (mede doordat ik me hiervan bewust was). En dat is best opvallend, omdat de eerste bron die ik tegen kwam “The Guardian” was: een behoorlijk hoog aangeschreven nieuwswebsite.

Waarom ik The Guardian niet geloofde? Omdat het me de laatste tijd opvalt dat de grote media steeds vaker hoaxes oppakt (hier een voorbeeld van RTL). Ergens te begrijpen, want hoe sneller je ergens bij bent, hoe meer je een primeur hebt. Maar als je dan als een RTL de fout in gaat, levert dat wel een deuk op in je geloofwaardigheid. En daarmee ook de geloofwaardigheid van andere nieuwszenders en websites.

En dat is dus precies wat er gebeurd is met het nieuws over Alan Rickman. Ik durfde nog niets aan te nemen van de grote media. Tot JK Rowling en Daniël Radcliffe en zo nog vele anderen met statements kwamen over deze geweldige acteur. Toen durfde ik het eindelijk te geloven. En velen anderen, die geloofden het meteen. Deze keer ook terecht. Maar hoeveel overlijdensberichten hebben we de afgelopen jaren wel niet onterecht geloofd? 

One Response to “Alan Rickman (69) overleden aan kanker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *